Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Zelená minestrone s cizrnou a citronem
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.6/5 Počet hodnocení: 14
Do 30 minut Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2014 kcal
Bílkoviny 103 g
Sacharidy 236 g
Tuky 48 g
Vláknina 44 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Dobrý vývar je základ. Když použijete domácí, bude mít polévka úplně jinou chuť. Pro vegetariánskou variantu zvolte zeleninový vývar a parmazán nahraďte příslušnou alternativou podle vlastního výběru. 

Suroviny

olivový olej 2 PL
nakrájená nadrobno
česnek 3 stroužky
nadrobno
na kostičky
zralá, na kostičky
vývar kuřecí 1,5 l
horký
cizrna 200 g
z konzervy, scezená, propláchnutá
nastrouhaný + kousek kůry z něj (nemusí být)
mražený hrášek 150 g
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
kůra nastrouhaná a šťáva vymačkaná
bazalka 1 hrst
k podávání
máta 1 hrst
k podávání
k podávání

Postup

1

V hrnci rozehřejte olej, přidejte cibuli a opékejte 4 minuty, až změkne a zesklovatí. Vsypte česnek a ještě asi minutu opékejte. Přidejte cuketu a rajčata, míchejte dalších 5 minut a zalijte horkým vývarem. Přidejte cizrnu a kousek parmazánové kůry (není nutná, ale zlepší chuť polévky a je škoda ji vyhazovat) a přiveďte k varu.

2

Když začne polévka vřít, vhoďte do ní hrášek a špenát a povařte už jen minutu. Nechte v ní rozpustit nastrouhaný parmazán, dochuťte solí, čerstvě mletým pepřem a strouhanou kůrou a vymačkanou šťávou z citronu. Vypněte a rozlijte do talířů. Ozdobte bazalkou a mátou a podávejte s křupavou ciabattou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/6

Apetit magazín