Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Zimní rajčatová polévka s kukuřičnými tousty
Rajská polévka
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Zimní rajčatová polévka s kukuřičnými tousty

5/5 Počet hodnocení: 4
Více než hodinu Snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2237 kcal
Bílkoviny 89 g
Sacharidy 195 g
Tuky 118 g
Vláknina 20 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jídlo inspirované Mexikem si vás získá nápadem i chutí. 

Suroviny

nadrobno
řapíkatý celer 1 ks
na plátky
česnek 2 stroužek
nadrobno
vývar zeleninový 500 ml
smetanový křen
Na tousty
polenta 50 g
kypřicí prášek do pečiva 1 ČL
vejce 1 ks
prošlehané
mléko 125 ml
plnotučné
rozpuštěné
čedar 100 g
strouhaný vyzrálý
jarní cibulka 5 ks
nasekaná + na posypání
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
olivový olej
na vymazání

Postup

1

Troubu předehřejte na 200°C, horkovzdušnou na 180°C. Na tousty prosejte do mísy polentu s moukou a kypřicím práškem. Přidejte vejce, mléko, jogurt a rozpuštěné máslo. Prošlehejte a vmíchejte čedar a jarní cibulku. Osolte a opepřete. Olejem vymažte čtvercovou formu o hraně 18cm s nepřilnavým povrchem a těsto do ní rozetřete. Pečte 25–30 minut dozlatova.

2

Mezitím v hrnci na másle opékejte cibuli, řapíkatý celer a česnek dosklovita; 4–5 minut. Přidejte krájená rajčata a protlak, přilijte zeleninový vývar a osolte. Vařte 15 minut.

3

Přidejte smetanu a křen a rozmixujte dohladka. Podávejte posypané jarní cibulkou a s připravenými kukuřičnými tousty. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/2

Apetit magazín