Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Žitný chléb s makrelovou pomazánkou, okurkou a řepou
Žitný chléb s makrelovou pomazánkou, okurkou a řepou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Žitný chléb s makrelovou pomazánkou, okurkou a řepou

Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 932 kcal
Bílkoviny 22 g
Sacharidy 161 g
Tuky 37 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vyzkoušejte rybí pomazánku ve svěží a pikantní letní úpravě! 

Suroviny

makrela 1 ks
uzená, větší, zbavená kostí a kůže
křen 1 PL
smetanová, a trocha na dochucení
z jednoho citronu
sůl
pepř
žitný, na plátky a nasucho opečený
Na nakládanou řepu
řepa 1 ks
1 předvařená červená, oloupaná (v receptu je použitá efektní pruhovaná odrůda, koupíte ji např. na Rohlik.cz)
vinný ocet bílý 150 ml
bílý
třtinový cukr 150 g
světlý
K podávání
salátová
z půlky citronu
koriandr čerstvý hrst
chilli sušené
podle chuti

Postup

1

Nejprve připravte řepu. Nakrájejte ji ostrým nožem nebo na mandolíně na co nejtenčí plátky a vložte do misky. Ocet a cukr dejte do rendlíku, osolte, přiveďte k varu a vařte, dokud se cukr nerozpustí. Vroucí směs nalijte na řepu a nechte stát, dokud se tekutina zcela nezchladí. Potom dejte alespoň na 1 hodinu, ale klidně přes noc do lednice.

2

Okurku k podávání nakrájejte škrabkou na zeleninu na dlouhé tenké plátky, dejte je do misky a promíchejte s citronovou šťávou, solí a pepřem.

3

Připravte pomazánku. Makrelu, křen, crème fraîche a citronovou šťávu dejte do robotu a rozmixujte do takové konzistence, jakou máte rádi. Ochutnejte, osolte a opepřete, a pokud chcete, přidejte další křen.

4

Pomazánku podávejte na opečeném žitném chlebu, obloženém nakládanou řepou a okurkou a posypaném koriandrem a chilli vločkami.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/8

Apetit magazín