Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Cuketová polévka s rukolou & toustíky s kozím sýrem
Cuketová polévka
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Cuketová polévka s rukolou & toustíky s kozím sýrem

4.2/5 Počet hodnocení: 10
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4590 kcal
Bílkoviny 154 g
Sacharidy 799 g
Tuky 79 g
Vláknina 30 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kombinace cukety a rukoly je neobvyklá, ale moc dobrá. Když ještě přikousnete toustík s kozím sýrem, budete lapeni! 

Suroviny

nadrobno
olivový olej 1 PL
lze nahradit máslem
typ C, oloupaná, na kostičky
střední, na kostičky / nastrouhaná nahrubo
rukola 100 g
nahrubo, + na ozdobu
vývar zeleninový 850 ml
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
olivový olej
panenský, na pokapání
bageta 8 plátek
tenké
čerstvý

Postup

1

Na oleji nebo másle zvolna opékejte cibuli 5–10 minut, až změkne. Přidejte bramboru a opékejte dalších 5 minut. Pak přidejte cuketu, potom rukolu a nakonec vlijte vývar. Osolte a opepřete.

2

Přiveďte k varu a vařte 5 minut, až cukety změknou. Tyčovým mixérem rozmixujte dohladka.

3

Polévku podávejte pokapanou panenským olivovým olejem a posypanou rukolou a pepřem. Doplňte opečenými plátky bagety s kozím sýrem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/8