Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Fazolovo-tuňákový hummus
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.1/5 Počet hodnocení: 18
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2444 kcal
Bílkoviny 170 g
Sacharidy 105 g
Tuky 134 g
Vláknina 60 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Talíř s hummusem a zeleninou dejte doprostřed stolu a nechte hosty, aby si sami dali, na co mají chuť. Vy tak získáte čas na doladění hlavního chodu. 

Suroviny

fazolky zelené 300 g
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
vejce 6 ks
malé, nahniličko
řapíkatý celer 2 ks
na tenké proužky
ředkvičky 8 ks
s pěknými listy
drobné
opečená, k podávání
Na hummus
fazole cannellini 400 g
1 konzerva, lze nahradit jinými drobnými bílými fazolemi – fazole scezené, propláchnuté
tuňák (konzerva) 185 g
1 konzerva, scezená
sezamové pasty
smetanový
česnek 2 stroužky
drcené
olivový olej panenský 2 PL

Postup

1

Do vroucí osolené vody vhoďte fazolky a blanšírujte je 3–5 minut. Pak sceďte a zchlaďte pod tekoucí studenou vodou.

2

Všechny přísady na hummus v robotu rozmixujte dohladka. Osolte a opepřete.

3

Hummus rozdělte na talíře, kolem naaranžujte rozpůlená vejce, zeleninu a olivy. Opepřete a podávejte s opečenou ciabattou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/4