Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Mražený jogurt s okurkou a bazalkou

Mražený jogurt s okurkou a bazalkou

5/5 Počet hodnocení: 3
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4-6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 444 kcal
Bílkoviny 43 g
Sacharidy 62 g
Tuky 0 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jogurt má jemnou přirozenou chuť po okurkách a bazalce. Chcete-li, aby byl výraznější, můžete ho dosladit krupicovým cukrem či podávat naslano s čerstvě mletým pepřem, vločkovou mořskou solí a balzamikovým krémem. 

Suroviny

polní, 1,5 větší nebo 2 menší oloupané, nahrubo nakrájené (mají-li příliš mnoho a příliš zralých semen, odstraňte je) + zbývající 0,5 nebo 1 malá oloupaná a nakrájená na kolečka, k podávání
bazalka 1 hrst
+ navíc pěkné malé lístky na ozdobení
med 50 ml
tekutý

Postup

1

Kusy okurek, jogurt, bazalku a med rozmixujte dohladka. Směs nalijte do uzavíratelného plastového sáčku (nebo více sáčků, je-li třeba), vyžeňte co nejvíc vzduchu, uzavřete a pak naplocho položte na vhodný tácek či pečicí plech a dejte do mrazáku. Mrazte 3–4 hodiny, aby směs zmrzla.

2

Vyjměte z mrazáku a pak ztuhlou hmotu rozlámejte na kousky. Rozmixujte skoro dohladka (opatrně seškrabujte ze stěn nádoby), trvá to cca 2–3 minuty. Nalijte do vhodné 1,5litrové nádoby a mrazte 2 hodiny, aby směs ztuhla. Podávejte s plátky okurky a bazalkovými lístky.

ZKUSTE TAKÉ: Okurkové nanuky

PŘÍPRAVA 20 MINUT ■ MRAZENÍ 4 HODINY ■ NA 8–12 KOUSKŮ
■ VELMI SNADNÉ

Rozpulte 1 velkou okurku hadovku, půlku nakrájejte nahrubo, rozmixujte a přeceďte přes jemné sítko, abyste získali cca 60ml tekutiny. Ve džbánku ji smíchejte se 60ml agávového sirupu, 80ml limetové šťávy, 1 lžící nadrobno nakrájené čerstvé máty a 625ml vody. Směsí naplňte 8–12 formiček o objemu alespoň 80ml. Přidejte plátky z druhé půlky okurky podle potřeby zbavené semen a nakrájené na dlouhé tenké plátky. Mrazte 1 hodinu. Vložte tyčky na držení a mrazte další 2–3 hodiny, aby nanuky zmrzly a ztuhly.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/7