Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

12 večeří od anglických pastevců: Upečte ze zbytků slané koláče na různé způsoby

12 večeří od anglických pastevců: Upečte ze zbytků slané koláče na různé způsoby
ZDROJ: Apetit

Rozmanité náplně schované pod různými pokličkami, které navíc můžete variovat na sto dalších způsobů. Kaše se dá totiž nekonečně obměňovat a nemusí být vždycky jen z brambor! Variace na pastýřské koláče ocení milovníci masa, ale i vegetariáni.

Rybí páj s květákovou kaší

Skvělý způsob, jak zkombinovat zeleninu a rybu v jednom jídle a moc se u toho nenadřít. Do základu můžete dát jakoukoli rybu, uzeného lososa zkuste nahradit uzenou makrelou nebo vynechte uzenou chuť úplně a dejte více masa z tresky. A příště můžete květák v kaši zkusit nahradit brokolicí!

Vegetariánský pastýřský koláč s batátovou kaší

Netradiční pokličku můžete udělat ze všeho, co se dá pořádně rozmačkat – batáty, mrkev, dýně a další zelenina. V receptu jsme použili dva druhy čočky, ale klidně použijte jen jeden druh a druhý třeba vyměňte za cizrnu.

Hovězí ragú s pivem a čedarovou kaší

Guláš a pivo je klasická a skvělá kombinace. A tak nás napadlo spojit to, co perfektně funguje na stole, rovnou v pekáčku. Pokud zústanete jen u brambor, můžete kaši vylepšit sýrem - tvrdým, modrým, kozím, italským...

Klasický pastýřský koláč

Pod bramborovo-pastinákovou pokličkou najdete šťavnatou masovou náplň. Přesně tak vypadá pastýřský koláč, jídlo, které vymysleli Angličani. Nebo také možná Irové, jeho pravý původ se už nedozvíme. Jisté ale je, že šlo o snahu spotřebovat zbytky. Ani vy se nemusíte držet receptu!

Pastýřský koláč po indicku

Oblíbený britský recept s indickým twistem. Nic neobvyklého, Britové totiž indickou kuchyni milují. V roce 2011 bylo dokonce tikka masala vyhlášeno jako nejoblíbenější britské jídlo.

  • Náš pastýřský koláč po indicku je hřejivý, provoněný římským kmínem, zázvorem a skořicí.

Zdroj: Apetit