Jahodové tiramisu bez vajec
Do 20 minut
Velmi snadné
Jakmile začne sezona jahod, okamžitě se začnou všechny dezerty červenat. Jahody se hodí do českých koláčů a buchet, stejně jako do francouzkých mille-feuilles nebo italského dezertu panna cotta. Zkuste podle našich receptů nejslavnější jahodové moučníky!
Na pikniku, oslavě, u moře, nebo jen tak, se smetanou. Jakmile začne jejich sezóna, jahody doslova zaplaví celý ostrov. Britové je zkrátka milují, není tedy divu, že se britské dezerty patřičně červenají.
Laskominy ze slunné Itálie rády kombinují smetanové krémy s čerstvým ovocem. Jednou ze základních surovin místních dezertů je mascarpone.
Francouzští mistři cukráři jahody využívají jako doplněk k nadýchaným krémům a jemnému těstu.
Tvarohové koláče mají svůj původ již ve starověkém Řecku. Cheesecake jim začali říkat v Anglii už v 15. století, dnes se připravují po celém světě od Indie, jižní Afriku, Filipíny, Německo, Švédsko až po Spojené státy.
Tip: Vyzkoušejte recept na koláč s červeným ovocem šéfkuchaře Jeana Imberta, který perfektně ladí s Veuve Cliquot Rosé.
Zdroj: časopis Apetit