Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
3x chlebíček k svačině
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 6
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3105 kcal
Bílkoviny 184 g
Sacharidy 293 g
Tuky 125 g
Vláknina 84 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Abyste neusedali k obědu či večeři vyhladovělí, proložte hlavní jídla svačinkami – s našimi chlebíčky zaženete hlad a ještě si královsky pochutnáte!

Suroviny

Chlebíček s cuketou, fazolemi, chilli a pestem
na tenké plátky
1 konzerva – fazole propláchnuté a osušené
se semínky
zelená, nakrájená
olivový olej extra panenský
klínky, k podávání
Na koriandrové pesto
koriandr čerstvý ¾ hrnku
čerstvý + další k podávání
kešú 40 g
opražené
olivový olej panenský 50 ml
sůl mořská 1 špetka
Chlebíček s bílkem, avokádem a ředkvičkami
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
olivový olej 2 ČL
se semínky
oloupané, nakrájené na plátky
ředkvičky 2 ks
nakrájené na plátky
řeřicha
výhonky, k podávání
k podávání
Chlebíček s boby edamame, mátou, tuňákem a mrkví
sójové boby edamame 265 g
mražené, povolené
máta ¼ hrnku
otrhané lístky + drobné lístky k podávání
jarní cibulka 2 PL
nakrájené
olivový olej extra panenský 1 PL
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
se semínky
tuňák (konzerva) 125 g
v olivovém oleji s chilli
mrkev 1 ks
na tenké nudličky

Postup

1
Chlebíček s cuketou, fazolemi, chilli a pestem

Na pesto zalijte kadeřávek vroucí vodou a po 1–2 minutách propláchněte studenou vodou. Dejte do robotu, přidejte koriandr, kešú, olej a sůl. Rozmixujte dohladka.

2

Do misky vložte plátky cukety a fazole. Přidejte 1/4 pesta a promíchejte. Zbytek pesta rozdělte na opečené plátky chleba, poklaďte je směsí cukety a fazolí a ozdobte chilli papričkou a koriandrem. Zakápněte olejem a podávejte s klínky limety.

Chlebíček s bílkem, avokádem a ředkvičkami

V misce prošlehejte bílky, 2 lžíce vody a sůl. V pánvi zahřejte na středním plameni olej a bílkovou směs v pánvi opékejte zhruba 30 sekund.

3

Dřevěnou vařečkou bílky z pánve jemně seškrábněte a rovnoměrně je rozdělte na opečené plátky chleba.

4

Chlebíčky poklaďte plátky avokáda a ředkviček, mungo klíčky a výhonky řeřichy. Osol

Chlebíček s boby edamame, mátou, tuňákem a mrkví

Do robotu vložte edamame, mátu, jarní cibulku, 80 ml vody, olej, sůl a pepř. Mixujte, dokud z ingrediencí nevznikne hladká směs.

5

Pomazánku natřete na opečené plátky chleba, poklaďte kousky tuňáka, nastrouhanou mrkví a lístky máty. Osolte a opepřete.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/3

Apetit magazín

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?

Pokud jste milovníci české klasiky a zároveň sladkého, jistě znáte větrník, špičku nebo třeba věneček se žloutkovým krémem. Možná vás napadlo, že vaše oblíbená cukrárna z dětství již neexistuje a že váš milovaný zákusek již nikdo...