Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Avokádový chlebíček s míchanými vajíčky
Avokádový chlebíček s míchanými vajíčky
ZDROJ: Apetitonline.cz
sdílet:

Avokádový chlebíček s míchanými vajíčky

4.9/5 Počet hodnocení: 9
Do 20 minut Velmi snadné Na 2 porce

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3498 kcal
Bílkoviny 143 g
Sacharidy 412 g
Tuky 116 g
Vláknina 54 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Na začátku byla Lučina kostka. Dnes už ovšem v obchodech oblíbenou stálici rodinných nákupů najdete v mnoha variantách a příchutích. Vsaďte třeba na úplnou novinku – Lučinu Mini a připravte sobě či dětem rychlou a výživnou svačinku. 

Suroviny

vejce 4 ks
máslo 1 ČL
lze nahradit přepuštěným máslem
kajenský pepř špetka
(lze vynechat)
sůl
dle chuti
chleba 6 plátků
kořenový, lze nahradit ciabattou
Lučina Mini Natur
zralé, nakrájené na tenké plátky
rajčata cherry 4 ks
nakrájená na klínky
salát hrst
mix
sezamová semínka
černý a bílý, na ozdobu

Postup

1

Nejdříve připravíme míchaná vejce. Na pánev dáme máslo nebo přepuštěné máslo a necháme rozehřát.

2

Do misky mezitím rozklepneme vejce, která společně s kurkumou, kajenským pepřem a solí zlehka prošleháme.

3

Vlijeme do rozehřáté pánve a zlehka mícháme, dokud nezhoustnou. Přidáme 1 kostičku Lučiny Mini a dobře promícháme. Necháme vychladnout.

4

Plátky chleba namažeme Lučinou, na kterou navrstvíme míchaná vajíčka. Ozdobíme na tenké plátky nakrájeným avokádem, cherry rajčátky a lístky salátu, a nakonec posypeme sezamem.

Lučina Mini – porce čerstvé chuti
tak akorát pro mě

Lučina se začala vyrábět v Povltavských mlékárnách v Sedlčanech, kde se k výrobě používaly vždy kvalitní suroviny a mléko od místních farmářů z okolí Sedlčan. Díky své kvalitě a jedinečné chuti se Lučina brzy stala oblíbenou, ba dokonce nepostradatelnou položkou mnoha rodinných nákupů. S novými technologickými možnostmi se modernizovala i výroba Lučiny. A vyvíjel se také její obal. Na čem se ovšem nic nemění, je kvalita smetany a tvarohu z místního mléka, ze kterých se Lučina vyrábí.

Dnes už není Lučina jen tradiční kostka. V obchodech najdete  Lučinu v mnoha variantách i příchutích. Díky naší snaze i nadále nabízet novinky a zajímavé výrobky, si dnes můžete pochutnat i na specialitách jakými jsou Lučina kozí nebo Lučina bez laktózy. Úplnou novinkou je pak Lučina Mini. 6 lahodných kousků ve dvou variantách: Natur a Rajčatová s bazalkou. Každý kousek je zabalený zvlášť, takže se nemusíte bát, že by se vám načaté balení v ledničce zkazilo. Navíc je velmi praktické, takže nyní si Lučinu můžete vzít s sebou jako malou svačinku do práce či po cvičení. Bez „éček“, bez náhražek, jen 100% čistá chuť.

lučina

Apetit magazín

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?

Pokud jste milovníci české klasiky a zároveň sladkého, jistě znáte větrník, špičku nebo třeba věneček se žloutkovým krémem. Možná vás napadlo, že vaše oblíbená cukrárna z dětství již neexistuje a že váš milovaný zákusek již nikdo...