Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
3.5/5 Počet hodnocení: 51
Více než hodinu Velmi snadné asi 50 kousků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6181 kcal
Bílkoviny 102 g
Sacharidy 504 g
Tuky 388 g
Vláknina 34 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Cukroví můžete posypat i drobnými stříbrnými kuličkami na zdobení.

Suroviny

mouka bezlepková 200 g
máslo 170 g
studené
sáček
pistácie 100 g
mleté
mandle 100 g
mleté
mandlové aroma 3 kapky
lze vynechat
Na ozdobu
70 % kakaa
voda
stačí trocha
pistácie 20 g
nasekané

Postup

1

Troubu předehřejte na 190 °C. Z mouky, másla, obou cukrů, pistácií, mandlí, žloutků a aroma rychle vypracujte těsto. Zabalte ho do fólie a nechte hodinu v lednici odpočinout.

2

Těsto rozválejte a vykrajujte z něj stromečky. Vyskládejte je na plech vyložený pečicím papírem a pečte asi 9 minut. Nechte vychladnout (pozor, horké se lámou!).

3

Čokoládu rozpusťte s trochou vody (stačí jen pár kapek, aby povolila) ve vodní lázni a potřete jí stromečky. Ty nakonec posypte pistáciemi.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/11

Apetit magazín

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?

Pokud jste milovníci české klasiky a zároveň sladkého, jistě znáte větrník, špičku nebo třeba věneček se žloutkovým krémem. Možná vás napadlo, že vaše oblíbená cukrárna z dětství již neexistuje a že váš milovaný zákusek již nikdo...