Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Blesková minestrone
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.8/5 Počet hodnocení: 10
Do 30 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1403 kcal
Bílkoviny 67 g
Sacharidy 170 g
Tuky 28 g
Vláknina 45 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Polévku na talíři ozdobte bazalkovým pestem a hoblinkami parmazánu.

Suroviny

olivový olej panenský 2 PL
na kolečka
rajče 400 g
zralá, pokrájená
polévková zelenina 250 g
mražená
vývar zeleninový 1,5 l
na plátky
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
bazalkové pesto

Postup

1

V hrnci na 2 lžících oleje 2 minuty opékejte cibuli, na kolečka.

2

Přidejte 400 g pokrájených zralých rajčat, 250 g mražené polévkové zeleniny a 1,5 l zeleninového vývaru.

3

Pět minut vařte, přidejte konzervu bílých fazolí, slitou, malou cuketku, na plátky, a vařte dalších 5 minut. Osolte, opepřete a ozdobte lžící pesta.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/3

Apetit magazín

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?

Pokud jste milovníci české klasiky a zároveň sladkého, jistě znáte větrník, špičku nebo třeba věneček se žloutkovým krémem. Možná vás napadlo, že vaše oblíbená cukrárna z dětství již neexistuje a že váš milovaný zákusek již nikdo...