Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Bleskové kari
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.1/5 Počet hodnocení: 109
Do 25 minut Snadné Pro 3-4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1221 kcal
Bílkoviny 118 g
Sacharidy 82 g
Tuky 36 g
Vláknina 33 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Základem téhle asijské rychlovky je dobrá kari pasta a kokosové mléko. Zeleninu můžete obměňovat podle toho, na co máte chuť nebo co máte právě po ruce. Zkuste příště recept na kari obměnit tím, že přidáte bambusové výhonky a houby. 

Suroviny

mrkev 3 ks
střední
česnek 2 stroužky
rostlinný olej 2 PL
nebo méně, podle chuti
1 konzerva
mražená brokolice 300 g
mražené fazolky 200 g
sůl
pepř
čerstvě mletý
vývar kuřecí
na rozředění (nemusí být)
koriandr čerstvý 1 hrst
rýže basmati
dušená, k podávání

Postup

1

Mrkev oloupejte a nakrájejte na jemné nudličky, papriku zbavte žeber a semínek a také nakrájejte na nudličky. Česnek nasekejte nadrobno. Kuřecí maso nakrájejte na plátky.

2

V hrnci rozpalte olej, přidejte kari pastu a krátce ji opečte. Přidejte česnek a promíchejte.

3

Přilijte kokosové mléko, přiveďte k varu a do hrnce vložte mrkev, brokolici a fazolky, vařte zhruba 5 minut a přidejte papriku a kuře.

4

Vařte ještě 5–10 minut, pak dochuťte solí, pepřem, případně vmíchejte ještě trochu kari pasty. Pokud je omáčka příliš hustá, nařeďte ji trochou drůbežího vývaru nebo vody.

5

Podávejte s koriandrem, klínky limety a dušenou rýží. 

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/2

Apetit magazín

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?

Pokud jste milovníci české klasiky a zároveň sladkého, jistě znáte větrník, špičku nebo třeba věneček se žloutkovým krémem. Možná vás napadlo, že vaše oblíbená cukrárna z dětství již neexistuje a že váš milovaný zákusek již nikdo...