Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.1/5 Počet hodnocení: 27
Do hodiny Snadné 4-6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 897 kcal
Bílkoviny 38 g
Sacharidy 131 g
Tuky 19 g
Vláknina 21 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Receptů na boršč existuje bezpočet – tenhle je bezmasý, nenáročný na suroviny a jednoduchý!

Suroviny

olivový olej 1 PL
pórek 1 ks
mrkev 150 g
nastrouhaná
na kostky
vývar zeleninový 1,2 l
vinný ocet červený 2 PL
cukr 1 ČL
sůl
pepř

Postup

1

V hrnci zahřejte olej a dvě tři minuty opékejte pokrájený pórek a celer, aby změkly, ale neztmavly. Přisypte nastrouhanou oloupanou řepu i většinu mrkve a brambory. Vlijte vývar, přiveďte k varu, stáhněte plamen a vařte čtyřicet minut. Občas promíchejte.

2

Polévku dochuťte a vmíchejte do ní ocet i cukr. Jezte se smetanou a zbylou strouhanou mrkví.

Ruce zůstanou čisté!

Stačí, když ke strouhání červené řepy použijete nástavec k robotu a/nebo si na loupání a strouhání navléknete gumové rukavice.

Komentáře

22.03.2015 13:04

Vynikající *****

Apetit magazín

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?

Pokud jste milovníci české klasiky a zároveň sladkého, jistě znáte větrník, špičku nebo třeba věneček se žloutkovým krémem. Možná vás napadlo, že vaše oblíbená cukrárna z dětství již neexistuje a že váš milovaný zákusek již nikdo...