Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Boršč
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.4/5 Počet hodnocení: 16
Do 10 minut Snadné 4-6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2671 kcal
Bílkoviny 193 g
Sacharidy 162 g
Tuky 128 g
Vláknina 40 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Úžasně sytá polévka pro zahřátí. Podávejte jako hlavní jídlo.

Suroviny

kližka 300 g
pokrájená
nové koření 5 kuliček
velké sklenice ve sladkokyselém nálevu, na kostičky
mrkev 1 ks
velká
petržel 1 ks
velká
celer 1 ks
malý
zelí bílé ½ hlávky
velká
vařené, pokrájené
třeba ostravská, pokrájená
pepř
na dochucení
sůl
na dochucení
rajčatová passata - pyré
na dochucení
ocet
na dochucení
cukr
na dochucení
k podávání

Postup

1

Hovězí maso vložte do velkého hrnce.

2

Zalijte asi litrem a půl vody, vhoďte bobkový list, nové koření, lehce osolte a uveďte do varu.

3

Asi po půlhodině přidejte pokrájené vepřové, po další půlhodině řepu i s nálevem, pyré a pokrájenou zeleninu.

4

Povařte zhruba hodinu doměkka, na závěr přidejte klobásu a uzené.

5

Dochuťte a na talíři ozdobte smetanou, chcete-li.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/2

Apetit magazín

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?

Pokud jste milovníci české klasiky a zároveň sladkého, jistě znáte větrník, špičku nebo třeba věneček se žloutkovým krémem. Možná vás napadlo, že vaše oblíbená cukrárna z dětství již neexistuje a že váš milovaný zákusek již nikdo...