Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
5/5 Počet hodnocení: 3
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1126 kcal
Bílkoviny 25 g
Sacharidy 129 g
Tuky 54 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Řízně zdravá alternativa...

Suroviny

drobné
sůl mořská
očištěná
česnek 1 stroužek
neoloupaný a nasucho opečený
jablečný ocet 2 ČL
pár kapek
olivový olej extra panenský 4 ČL
paprika mletá uzená 1 ČL
jarní cibulka 3 ks
na tenká kolečka
petrželka snítek
nahrubo
pepř
čerstvě mletý

Postup

1

Brambory uvařte doměkka (jdou snadno propíchnout ostrým nožem) v osolené vodě nebo v páře, sceďte je, nechte mírně zchladnout. Podle potřeby je oloupejte a nakrájejte na kostky nebo na kousky velikosti sousta.

2

Během vaření brambor nastrouhejte ředkev nahrubo a odstraňte hnědavé kousky. Nasypte ji do mísy, osolte, promíchejte a odložte, než se dovaří brambory.

3

Oloupejte opečený česnek a nakrájejte ho nadrobno, nasypte ho k ředkvi, přidejte ocet, med a olivový olej, okořeňte paprikou a promíchejte. Vsypte ještě teplé nakrájené brambory, přidejte jarní cibulku a petrželku. Podle chuti opepřete (nutné to není) a promíchejte. Ochutnejte a podle potřeby dolaďte. Salát podávejte posypaný ořechy. Vydrží v chladničce do druhého dne.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/1

Apetit magazín

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?

Pokud jste milovníci české klasiky a zároveň sladkého, jistě znáte větrník, špičku nebo třeba věneček se žloutkovým krémem. Možná vás napadlo, že vaše oblíbená cukrárna z dětství již neexistuje a že váš milovaný zákusek již nikdo...