Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
brandy pastika
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.1/5 Počet hodnocení: 15
Více než hodinu Snadné 8

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4225 kcal
Bílkoviny 208 g
Sacharidy 28 g
Tuky 326 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Paštiku je dobré připravit den předem. Vydrží ostatně v ledničce několik dní. Je skvělá třeba k snídani, ale nejlépe chutná s krekry či s různě tvarovanými tousty.

Suroviny

olivový olej 3 PL
nakrájená na jemno
česnek 3 stroužky
drcený
tymián 1 PL
očištěná
brandy 80 ml
máslo 250 g
změklý
pepř
čerstvě mletý
pepř růžový 2 ČL
celé kuličky
pepř barevný 2 ČL
celé kuličky
pepř mletý 2 ČL
celé kuličky

Postup

1

Máslo a olej rozpusťte ve velké pánvi na středním plameni. Přidejte cibuli, česnek a tymián a smažte 2 minuty doměkka.

2

Přidejte játra a smažte další minutu. Vlijte do pánve brandy a vařte, až se všechna tekutina odpaří.

3

Játrovou směs rozmixujte s máslem a smetanou dohladka. Přidejte sůl a čerstvě mletý pepř podle chuti a směs propasírujte přes jemné sítko.

4

Směs přendejte do lehce vymazané formy na srnčí hřbet (11 × 30 cm). Přikryjte a nechte chladit 2 hodiny v lednici.

5

Pepřové kuličky lehce podrťte v hmoždíři. Před podáváním vyklopte paštiku z formy a posypte barevným pepřem.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/6

Apetit magazín

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?

Pokud jste milovníci české klasiky a zároveň sladkého, jistě znáte větrník, špičku nebo třeba věneček se žloutkovým krémem. Možná vás napadlo, že vaše oblíbená cukrárna z dětství již neexistuje a že váš milovaný zákusek již nikdo...