Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Brownies na pánvi
ZDROJ: Apetit
sdílet:
Zatím nehodnoceno
Do hodiny Velmi snadné pro 8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5248 kcal
Bílkoviny 93 g
Sacharidy 488 g
Tuky 297 g
Vláknina 48 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Brownies samozřejmě můžete připravit klasicky - v podobě obvyklých řezů, ale není lepší do horké lahody prostě zabořit lžičku?!?

Suroviny

sušené třešně 100 g
propláchnuté
brandy 100 ml
tmavá čokoláda 200 g
nasekaná
nasekaná
kypřicí prášek do pečiva 1,5 ČL
vejce 2 ks
mléko 180 ml
máslo 125 g
rozpuštěné
vanilkový extrakt 1 ČL

Postup

1

Troubu předehřejte na 160°C. Třešně dejte do rendlíku, přilijte brandy a pomalu přiveďte k varu. Odstavte a vmíchejte javorový sirup a polovinu z každé čokolády. Míchejte, dokud se vše nerozpustí a nespojí.

2

Mouku, kypřící prášek, cukr, kakao, vejce, mléko, máslo, vanilkový extrakt, zbylou čokoládu a čokoládovou směs s třešněmi dejte do mísy a promíchejte. Rozdělte do dvou pánví vhodných do trouby nebo do zapékacích misek. Dejte do předehřáté trouby a pečte 20-22 minut (povrch by měl být pevný a lehce pružit). Podávejte horké.

NĚCO NAVÍC
Směs můžete vlít také do pečicím papírem vyložené čtvercové formy o hraně 20 x 20 cm a při teplotě 160°C péct necelou hodinku. Až těsto zchladne, nakrájejte ho na čtverečky a podávejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/2

Apetit magazín

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?

Pokud jste milovníci české klasiky a zároveň sladkého, jistě znáte větrník, špičku nebo třeba věneček se žloutkovým krémem. Možná vás napadlo, že vaše oblíbená cukrárna z dětství již neexistuje a že váš milovaný zákusek již nikdo...