Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Bruschetta s pomazánkou z červené řepy & karamelizovanými ořechy
Bruschetta s pomazánkou z červené řepy & karamelizovanými ořechy
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Bruschetta s pomazánkou z červené řepy & karamelizovanými ořechy

4.3/5 Počet hodnocení: 22
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 765 kcal
Bílkoviny 27 g
Sacharidy 95 g
Tuky 51 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Červená řepa a kozí sýr je možná trochu kontroverzní kombinace, ale až ochutnáte budete ji vynášet do nebes! Zaručený party hit.

Suroviny

ricotta 125 g
cca 1 kelímek
řepa 1 ks
menší, syrová nebo hodinu pečená v alobalu při 200 °C, úplně vychladlá, nastrouhaná najemno
drcená, sušená, podle chuti
sůl mořská
podle chuti
bageta 1 ks
středně velká nebo ciabatta, mohou být klidně i den staré, předem opečené
Na ozdobení
lze použít i pekanové
třtinový cukr 1 PL
tymián
čerstvé lístky

Postup

1

Připravte si přísady na závěrečné zdobení: rozehřejte pánev, vhoďte do ní hrst ořechů, krátce je opražte a poté posypte třtinovým cukrem. Na mírném ohni nechte zkaramelizovat. Přesypte na plech vyložený pečicím papírem a nechte vychladnout. Potom nasekejte nahrubo.

2

Ricottu prošlehejte a smíchejte se strouhanou řepou. Osolte a okořeňte podle chuti. Pomazánkou potírejte pečivo, ozdobte plátky kozího sýra, tymiánem a karamelizovanými ořechy.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/12

Apetit magazín

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?

Pokud jste milovníci české klasiky a zároveň sladkého, jistě znáte větrník, špičku nebo třeba věneček se žloutkovým krémem. Možná vás napadlo, že vaše oblíbená cukrárna z dětství již neexistuje a že váš milovaný zákusek již nikdo...