Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Bublanina s ovocem
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.5/5 Počet hodnocení: 276
Do hodiny Snadné na 10 řezů

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2482 kcal
Bílkoviny 58 g
Sacharidy 363 g
Tuky 77 g
Vláknina 42 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nejvláčnější buchta se zdravou špaldovou moukou! Bublanina s ovocem je klasikou jako od babičky. Připraví i méně skušené hospodyňky. Stačí trochu času, lásky a čerstvého ovoce. 

Suroviny

150 ml špaldová a 50 ml bílá pšeničná
kypřicí prášek do pečiva 2
hnědý cukr 70 g
nebo 100 ml kysané smetany a 25 ml kefíru
rozpuštěné
řepkový olej 30 g
vejce 2 ks
ovoce 350 g
třešně, rybíz, jahody
na poprášení

Postup

1

Předehřejte troubu na 180 °C. Smíchejte olej, máslo, jogurt a všechny cukry. Do jiné misky prosejte mouku s kypřicím práškem do pečiva a jedlou sodou.

2

Do tekuté směsi metlou zašlehejte jedno vejce po druhém; druhé rozklepněte až ve chvíli, kdy je předchozí úplně zapracované. Pak přisypte polovinu mouky a dobře promíchejte. Poté vsypte zbývající mouku a opět promíchejte.

3

Pekáč vyložte pečicím papírem, vylijte na něj těsto a na povrch poskládejte ovoce. Pečte 25–30 minut dozlatova a aby zapíchnutá dřevěná špejle vyšla čistá.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/8

Apetit magazín

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?

Pokud jste milovníci české klasiky a zároveň sladkého, jistě znáte větrník, špičku nebo třeba věneček se žloutkovým krémem. Možná vás napadlo, že vaše oblíbená cukrárna z dětství již neexistuje a že váš milovaný zákusek již nikdo...