Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Buttermilk fried chicken burger
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.5/5 Počet hodnocení: 10
Do 30 minut Velmi snadné Na 4 burgery

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1978 kcal
Bílkoviny 149 g
Sacharidy 190 g
Tuky 66 g
Vláknina 42 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tahle nadýchaná máslová brioška naplněná dozlatova osmaženým plátkem kuřete a oblíbeným salátem coleslaw nám od té chvíle, kdy jsme ji ochutnali, nedá spát!

Suroviny

sůl
pepř mletý 10 g
černý
česnek sušený 10 g
rostlinný olej
na smažení
strouhanka panko
na obalení
NA SALÁT COLESLAW
mrkev 500 g
majonéza
podle chuti
pažitka 1 svazek
nadrobno nakrájená
Na dokončení
nejlépe máslová brioška
majonéza 4 PL
kajenský pepř
podle chuti
nakrájené na plátky
sójová omáčka
sladká, podle chuti
nakládané, podle chuti
výhonky červené řepy 40 g

Postup

1

Kuřecí prsa nakrájejte na větší stripsy (proužky) a dejte je do uzavíratelné nádoby. Osolte, opepřete, přidejte sušený česnek, přilijte podmáslí a promíchejte. Nechte přes noc marinovat.

2

Na coleslaw nastrouhejte mrkev a zelí, přidejte majonézu a pažitku. Promíchejte a dejte stranou.

3

Vyšší vrstvu oleje rozpalte na 170°C. Marinované kuře postupně obalujte ve strouhance panko a smažte dozlatova z obou stran, bude to trvat 6–8 minut.

4

Briošky rozkrojte, položte řeznou stranou na pánev a lehce opečte. Spodní díl briošky potřete vždy majonézou smíchanou s kajenským pepřem, na ni dejte plátky okurky, smažené kuřecí stripsy, zakápněte sladkou sójovou omáčkou a navrch dejte zhruba lžíci coleslawu. Zakončete papričkami jalapeño, výhonky červené řepy a přiklopte horní polovinou briošky. Podávejte.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/6

Apetit magazín

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?

Pokud jste milovníci české klasiky a zároveň sladkého, jistě znáte větrník, špičku nebo třeba věneček se žloutkovým krémem. Možná vás napadlo, že vaše oblíbená cukrárna z dětství již neexistuje a že váš milovaný zákusek již nikdo...