Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Carbonara s brokolicí a lososem
Carbonara s brokolicí a lososem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Carbonara s brokolicí a lososem

4.3/5 Počet hodnocení: 49
Do 30 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3345 kcal
Bílkoviny 179 g
Sacharidy 210 g
Tuky 193 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Krémová omáčka ze žloutků se obvykle k těstovinám připravuje se slaninou. S lososem a brokolicí však stojí také za ochutnání.

Suroviny

olivový olej
česnek 1 stroužek
chilli sušené 1 špetka
drcené
30%
losos 300 g
čerstvý
tagliatelle 320 g

Postup

1

Na 2 lžících olivového oleje zpěňte nasekaný stroužek česneku, přidejte špetku drceného chilli, 250 g pokrájené brokolice, sůl a opékejte 10 minut; můžete podle potřeby podlít vodou. Rozmíchejte 4 žloutky v 5 lžících 30% smetany.

2

Zvlášť na lžíci olivového oleje opečte 300 g čerstvého lososa nakrájeného na sousta a osoleného. Do pánve k brokolici přimíchejte tagliatelle, přidejte žloutkový krém a míchejte, až bude směs krémová. Podávejte s připraveným lososem.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/7

Apetit magazín

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?

Pokud jste milovníci české klasiky a zároveň sladkého, jistě znáte větrník, špičku nebo třeba věneček se žloutkovým krémem. Možná vás napadlo, že vaše oblíbená cukrárna z dětství již neexistuje a že váš milovaný zákusek již nikdo...