Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
3.1/5 Počet hodnocení: 14
Do hodiny Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2219 kcal
Bílkoviny 53 g
Sacharidy 212 g
Tuky 118 g
Vláknina 34 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

„Můj tip na úspěch? Sezonní ingredience, recepty našich babiček, moderní postupy, a to vše okořeněné láskou k vaření,“ radí šéfkuchař Tomáš Reisinger, který nás naučil tuto lahůdkovou polévku.

Suroviny

nadrobno
ghí 2 PL
houby 400 g
čerstvé nebo mražené, 1/2 dávky na kousky, 1/2 na plátkyči
celer 500 g
na kostičky
jablko 250 g
na kostky
jablečná šťáva 200 ml
vývar zeleninový 1 l
nebo voda
řapíkatý celer 150 g
na plátky
celerová nať
na ozdobu
sůl
pepř
čerstvě mletý

Postup

1

Šalotku zpěňte na části másla. Přidejte polovinu dávky hřibů nakrájených na kousky, kostičky kořenového celeru a bobkový list. Opékejte na mírném ohni tak, aby se zelenina nezabarvila, jen změkla. Osolte, přihoďte jablka a zalijte jablečnou šťávou. Krátce povařte, pak přilijte vývar a vařte pod poklicí doměkka.

2

Polévku rozmixujte tyčovým mixérem dohladka a propasírujte. Přilijte smetanu na zjemnění, část si odložte k podávání, dochuťte a prohřejte. Plátky hub a řapíkatý celer orestujte na zbylém másle, osolte a opepřete. Polévku podávejte s kopečkem opečených plátků hřibů a celeru, celerovou natí a lžící smetany.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/8

Komentáře

29.08.2015 07:34

tyhle krémové polévky milujeme. Přidávám Knorr bohatý bujon zeleninový, je bez glutamítu, konzervantů a barviv, žádná chemie - nám chutná moc, polívka má "silnější" chuť, tak se s klasickým vývarem nevařím. Polívečka je dobrá. doporučuji vyzkoušet.

Apetit magazín

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?

Pokud jste milovníci české klasiky a zároveň sladkého, jistě znáte větrník, špičku nebo třeba věneček se žloutkovým krémem. Možná vás napadlo, že vaše oblíbená cukrárna z dětství již neexistuje a že váš milovaný zákusek již nikdo...