Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Červená řepa s česnekem
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.4/5 Počet hodnocení: 18
Do hodiny Velmi snadné Pro 3-4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 947 kcal
Bílkoviny 17 g
Sacharidy 82 g
Tuky 57 g
Vláknina 14 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Úžasná zeleninová příloha s vůní česneku a tymiánu, ideální k masu.

Suroviny

tymián 5 snítek
čerstvý
olivový olej 4 PL
sůl
pepř

Postup

1

Oloupejte 400 g červené řepy a rozkrájejte na měsíčky (můžete ji zastříknout trochou balzamikového octa).

2

Smíchejte v zapékací misce s neoloupanými stroužky z 1 palice česneku, s 5 snítkami čerstvého tymiánu nebo špetkou sušeného, 4 lžícemi olivového oleje a solí a pepřem a 40 minut pečte v troubě předehřáté na 190 ºC.

Podávejte: k pečenému kuřeti nebo k vepřovému. Česnek vymáčknutý ze slupek můžete spolu s řepou smíchat se spařeným kuskusem.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/1

Komentáře

24.05.2015 17:50

Posypaná rozdrobeným sýrem typu feta je bezva i jako samostatná zeleninová večeře.

Apetit magazín

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?

Pokud jste milovníci české klasiky a zároveň sladkého, jistě znáte větrník, špičku nebo třeba věneček se žloutkovým krémem. Možná vás napadlo, že vaše oblíbená cukrárna z dětství již neexistuje a že váš milovaný zákusek již nikdo...