Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Chlebíčky s ricottou, cuketami a chilli

Chlebíčky s ricottou, cuketami a chilli

5/5 Počet hodnocení: 6
Do 10 minut Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 10384 kcal
Bílkoviny 696 g
Sacharidy 1133 g
Tuky 380 g
Vláknina 38 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Chlebíčky s ricottou, cuketami a chilli jsou nejen originální, ale i lehké a svěží.

Suroviny

olivový olej
na pokapání
bageta 12 plátků
česnek 1 stroužek
přepůlený
ricotta 200 g
škrabkou nastrouhaná podélně na plátky
prosciutto 12 plátků
bazalka hrst
sůl a pepř

Postup

1

Troubu předehřejte na 200°C. Chilli dejte do malého pekáčku a pokapejte olejem. Pečte 10 minut nebo až popraská slupka. Nechte zcela vychladnout. Stáhněte slupku, odstraňte semínka a dužinu nasekejte.

2

Rozpalte grilovací pánev. Chleba pokapejte olejem a lehce potřete česnekem (nejste-li zrovna ve společnosti, lze chleba očesnekovat i po opékání). Opékejte na pánvi 1-2 minuty po každé straně dozlatova. Toustíky potřete ricottou, ozdobte cuketami (pokud nejsou cukety opravdu mladé, můžete je potřít olejem a také krátce opéct na grilovací pánvi), prosciuttem, bazalkou a nasekaným chilli. Na závěr pokapejte olejem a posypte vločkovou solí a drceným pepřem.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/1

Apetit magazín

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?

Pokud jste milovníci české klasiky a zároveň sladkého, jistě znáte větrník, špičku nebo třeba věneček se žloutkovým krémem. Možná vás napadlo, že vaše oblíbená cukrárna z dětství již neexistuje a že váš milovaný zákusek již nikdo...