Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Chlebíčky s velikonoční hrudkou
Chlebíčky s velikonoční hrudkou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Chlebíčky s velikonoční hrudkou

Zatím nehodnoceno
Do 10 minut Velmi snadné Na cca 16 chlebíčků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2859 kcal
Bílkoviny 156 g
Sacharidy 70 g
Tuky 219 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Bylinky můžete nasekat i rovnou do vajec v mléce – hrudka pak bude mít efektní barevnou mozaiku. Chlebíčky s velikonoční hrudkou k jaru prostě patří. 

Suroviny

vejce 10 ks
sůl
pepř
čerstvě mletý
mleté
K podávání
lze použít smetanový křen nebo i křen čerstvě nastrouhaný
řeřicha
nebo nasekaná petrželka

Postup

1

Vejce rozšlehejte v hrnci v mléce, důkladně osolte a opepřete a ochuťte novým kořením. Přiveďte zvolna k varu a stále míchejte, až se vejce v mléce vysrážejí, trvá to jen chvilku.

2

Potom obsah přeceďte přes gázu nebo plátýnko, zavažte do látky a nechte vykapat v cedníku a vychladnout.

3

Smetanu ušlehejte a zlehka smíchejte s křenem.

4

Vychladlou hrudku opatrně rozbalte, nakrájejte na plátky a podávejte na chlebíčkách s křenovou smetanou. Ozdobte bylinkami.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/4

Apetit magazín

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?

Pokud jste milovníci české klasiky a zároveň sladkého, jistě znáte větrník, špičku nebo třeba věneček se žloutkovým krémem. Možná vás napadlo, že vaše oblíbená cukrárna z dětství již neexistuje a že váš milovaný zákusek již nikdo...