Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Cibulačka
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.4/5 Počet hodnocení: 207
Do 90 minut Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1880 kcal
Bílkoviny 62 g
Sacharidy 202 g
Tuky 86 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nádherně sytá cibulačka, která se hodí na všední den i při slavnostnějších příležitostech. Nejnáročnější při její přípravě bude krájení cibule, ale zbytek už je hračka. Rychlá příprava, lahodná chuť cibule a křehké toustíky plovoucí na povrchu vás dostanou. 

Suroviny

velké, neloupané
vývar hovězí 900 ml
z kostky, vychladlý
sůl
na dochucení
pepř
bageta ½ ks
olej 1 PL
na osmahnutí
sýr 70 g
strouhaný, typ ementál

Postup

1

Cibule pokrájejte napříč na tenká kolečka. V hrnci rozpusťte máslo a na mírném ohni smahněte cibulku 15 až 20 minut, dokud nezíská zlatohnědou barvu. Pak ji poprašte moukou, zamíchejte a ještě minutu smažte.

2

Přilijte vývar, osolte, opepřete, přihoďte bobkový list a zamíchejte. Uveďte směs do varu a hned stáhněte plamen. Vařte na mírném ohni půl hodiny. Potom polévku odstavte a odstraňte bobkový list.

3

Bagetu nakrájejte šikmo na plátky a ty opečte na pánvi na oleji dozlatova. Do hlubších misek nebo talířů nalijte horkou polévku, navrch položte vždycky dva plátky chleba a posypte je sýrem. Zapněte troubu na nejvyšší stupeň nebo na grilování a na chvilku misky vložte pod rozpálený gril. Podávejte, jakmile se sýr roztaví.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/10

Komentáře

13.03.2015 15:42

Přidávám ještě 1dl suchého bílého vína, a výsledek je vynikající.

18.05.2010 14:25
Skvela polievka, ktora vzdy potesi bruska
30.08.2007 18:18
Recept se nachází v č.10/04, str.24
24.03.2007 21:31
Vařila jsem už dávno podle papírového Apetitu, je výborná a jednoduchá, byla tehdy v rubrice pro začátečníky.
15.01.2007 15:50
co se 1/2 hod vaří voda s jiškou a ciulí není to trochu moc.
15.09.2006 13:31
Pozor na sůl - vývar sám o sobě už je dost slaný!
06.05.2007 19:32
Se solí opravdu opatrně.Nedělala jsem vývar zvlášt, ale rovnou jsem cibuli zalila vodou a přidala masox a bylo to ok.

Apetit magazín

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?

Pokud jste milovníci české klasiky a zároveň sladkého, jistě znáte větrník, špičku nebo třeba věneček se žloutkovým krémem. Možná vás napadlo, že vaše oblíbená cukrárna z dětství již neexistuje a že váš milovaný zákusek již nikdo...