Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Cizrna s vejci
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.3/5 Počet hodnocení: 3
Do 30 minut Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2236 kcal
Bílkoviny 111 g
Sacharidy 225 g
Tuky 84 g
Vláknina 52 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Na jednoduchou večeři či sytou snídani v podobě cizrny s vejci potřebujete jen pár ingrediencí, hotová bude za pár minut a nabízí spoustu způsobů, jak ji ochutit nebo vylepšit.

Suroviny

olivový olej 3 PL
česnek 3 stroužky
tymián 2 snítky
odrhnuté, lístky nasekané
cizrna 1 konzerva
malá, 210g konzerva, slitá
harissa 3 ČL
rajčatová passata - pyré 200 g
nebo drcená rajčata
chilli 1 špetka
vejce 2 ks
koření sumah 3 ČL
bageta
k podávání

Postup

1

V pánvi rozehřejte olivový olej, přidejte česnek, tymián a krátce opékejte, aby česnek změkl a rozvoněl se. Vsypte cizrnu, nechte ji prohřát a přidejte harissu, špenát, passatu nebo drcená rajčata, případně i chilli.

2

Když se směs začne vařit, opatrně do ní rozklepněte 2 vejce, stáhněte plamen a nechte je vařit cca 4 minuty, aby byl bílek hotový a žloutek prohřátý, ale stále tekutý. Pomoci si můžete zakrytím pokličkou. Posypte kořením sumac a podávejte s bagetkou.

NĚCO NAVÍC
Pečená cizrna je v základu velmi prosté jídlo – to vám však skýtá mnoho možností, jak si ji proměnit: přidat můžete nejrůznější zeleninu, která v lednici marně čeká na svou chvíli – rajčata, papriky, vařené brambory, kadeřávek i kapustičky. Kromě harissy a koření sumac ji můžete ochutit v italském stylu (bazalka, oregano) nebo ve stylu šakšuky (římský kmín, paprika, chilli).

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2023/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2023/1

Apetit magazín

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?

Pokud jste milovníci české klasiky a zároveň sladkého, jistě znáte větrník, špičku nebo třeba věneček se žloutkovým krémem. Možná vás napadlo, že vaše oblíbená cukrárna z dětství již neexistuje a že váš milovaný zákusek již nikdo...