Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Crostini s prosciuttem a hráškovým pestem

Crostini s prosciuttem a hráškovým pestem

Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Velmi snadné Pro 6-8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 534 kcal
Bílkoviny 21 g
Sacharidy 27 g
Tuky 36 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Hráškové pesto je nejen krásně zelené, ale hlavně opravdu rychle hotové a naprosto skvělé! Můžete ho namazat na plátky opečené bagety nebo vmíchat do těstovin. 

Suroviny

mražený hrášek 150 g
bazalka 1 hrst
velká hrst natrhaných lístků, lze použít i mátu
strouhaný
olivový olej 2 PL
+ trocha navíc na potření bagety
sůl
pepř
čerstvě mletý
bageta
nakrájená na plátky
na obložení
klíčky
z ředkvičky na ozdobení

Postup

1

Hrášek spařte vřelou vodou a nechte okapat. Vložte jej do mixéru s dalšími přísadami kromě bagety a šunky. Pokud je třeba, přidejte trochu vody. Rozmixujte, ale ne zcela dohladka, dochuťte solí a pepřem.

2
Plátky bagety rozprostřete na plech. Pokapejte olivovým olejem a dejte na 10 minut do trouby vyhřáté na 180°C . Na opečené plátky bagety namažte hráškové pesto, obložte prosciuttem a posypte klíčky.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/4

Apetit magazín

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?

Pokud jste milovníci české klasiky a zároveň sladkého, jistě znáte větrník, špičku nebo třeba věneček se žloutkovým krémem. Možná vás napadlo, že vaše oblíbená cukrárna z dětství již neexistuje a že váš milovaný zákusek již nikdo...