Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Daňčí klobásky s pečenou zeleninou a cibulovou omáčkou
Daňčí klobásky s pečenou zeleninou a cibulovou omáčkou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Daňčí klobásky s pečenou zeleninou a cibulovou omáčkou

5/5 Počet hodnocení: 3
Více než hodinu Velmi snadné Pro 8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1446 kcal
Bílkoviny 41 g
Sacharidy 164 g
Tuky 60 g
Vláknina 44 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Paulovy výrazné klobásky vzdáleně připomínají naše jelítka. Pečená zelenina se k nim dokonale hodí. 

Suroviny

mrkev 4 ks
očištěná a podélně rozpůlená
celer ½ ks
menší bulvy, očištěné a nakrájená na klínky
petržel 4 ks
očištěná a podélně rozpůlená
očištěný a na klínky
olivový olej 4 PL
8 ks
dančí klobásky
Na omáčku
tymián hrst
čerstvý
třtinový cukr 1 PL
vývar hovězí 500 ml
silný
sůl a pepř
čerstvě mletý
chilli sušené špetka

Postup

1

Na omáčku oloupejte cibule, rozřízněte je napůl a zprudka opečte na pánvi skoro dočerna. Potom je přendejte do pekáčku, přidejte tymián a cukr a pomalu je pečte asi 3 hodiny při 160°C. Cibuli přesuňte do hrnce, přilijte vývar a vše rozmixujte (vývarem můžete i vypláchnout pekáček, aby nic nepřišlo nazmar). Nechte svařit na zhruba 2/3 původního objemu a osolte a opepřete.

2

Troubu předehřejte na 180°C. Zeleninu dejte do pekáčku, zakápněte olivovým olejem, osolte, opepřete a dobře promíchejte. Do pekáčku přidejte klobásky a dejte péct na 35–40 minut. Podávejte s cibulovou omáčkou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/2

Apetit magazín

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?

Pokud jste milovníci české klasiky a zároveň sladkého, jistě znáte větrník, špičku nebo třeba věneček se žloutkovým krémem. Možná vás napadlo, že vaše oblíbená cukrárna z dětství již neexistuje a že váš milovaný zákusek již nikdo...