Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Dip s opečenou jarní cibulkou & zelenina

Dip s opečenou jarní cibulkou & zelenina

Zatím nehodnoceno
Do 10 minut Velmi snadné Pro 4-8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1083 kcal
Bílkoviny 18 g
Sacharidy 49 g
Tuky 90 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nejvděčnější občerstvení na posezení s přáteli? Dip a zeleninové špalíky! 

Suroviny

jarní cibulka 6 ks
nakrájená nahrubo
rostlinný olej
na opečení
sůl
mořská, hrubozrnná
pepř
barevný, čerstvě drcený
smetana 300 ml
zakysaná
koriandr čerstvý 1 hrst
čerstvé lístky, nasekané nahrubo
nastrouhaná kůra z celého a z poloviny šťáva
(kedlubna, paprika, řapíkatý celer, …) nakrájená na proužky, k podávání

Postup

1

Pánev či rendlík se silným dnem pořádně rozpalte, až se z nich začne kouřit. Nakrájené cibulky smíchejte s trochou oleje, dejte je do pánve, ztlumte plamen a opékejte dotmava - bude to trvat asi 10-12 minut. Ztmavlou cibulku osolte a opepřete a smíchejte se zakysanou smetanou, koriandrem a limetovou kůrou a šťávou. Podávejte s nakrájenou zeleninou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/3

Apetit magazín

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?

Pokud jste milovníci české klasiky a zároveň sladkého, jistě znáte větrník, špičku nebo třeba věneček se žloutkovým krémem. Možná vás napadlo, že vaše oblíbená cukrárna z dětství již neexistuje a že váš milovaný zákusek již nikdo...