Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Expresní vaječný likér
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.6/5 Počet hodnocení: 355
Do 20 minut Velmi snadné Na cca 1 litr

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4424 kcal
Bílkoviny 132 g
Sacharidy 545 g
Tuky 189 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jednoduchý recept na domácí vaječný likér za studena připravíte během pár minut. Stačí jen smíchat správný poměr kondenzovaného mléka, žloutků a tuzemáku. Než se nadějete, voňavý a krémový vaječný koňak můžete nalévat. Vychutnejte si ho samotný, v kávě nebo jako součást dezertu. Případně tento voňavý životabudič věnujte jako jedlý dárek!

 

Suroviny

slazené
neslazené
strouhaný (nemusí být)
tuzemský, podle chuti

Postup

1

Všechny suroviny kromě rumu dejte do mixéru a promixujte. Doplňte rumem podle chuti a opět krátce promixněte.

2

Přes jemné sítko ho přelijte do lahví, uzavřete a uložte je do chladničky. Můžete pít hned, ale vaječný likér je nejlepší trochu rozleželý (nemusíte se bát, že se zkazí, díky rumu vydrží měsíc i déle).

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/12

Apetit magazín

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?

Pokud jste milovníci české klasiky a zároveň sladkého, jistě znáte větrník, špičku nebo třeba věneček se žloutkovým krémem. Možná vás napadlo, že vaše oblíbená cukrárna z dětství již neexistuje a že váš milovaný zákusek již nikdo...