Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Fajitas ze seitanu
Fajitas ze seitanu
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Fajitas ze seitanu

5/5 Počet hodnocení: 4
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1640 kcal
Bílkoviny 121 g
Sacharidy 157 g
Tuky 57 g
Vláknina 36 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Seitan patří mezi tradiční náhražky masa. Jde o pšeničnou bílkovinu, která se vytvaruje a následně se vaří v ochuceném vývaru a marinuje, aby získal chuť. V receptech jím můžete nahradit maso, v tomto případě jsme se pustili do přípravy naší oblíbené tex-mex speciality – fajitas. Výsledek je skvělý!

Suroviny

seitan 300 g
použili jsme verzi natural značky Sunfood
rostlinný olej 3 PL
římský kmín 1 ČL
mletý
paprika mletá uzená 1 ČL
oregano 1 ČL
sušené
kajenský pepř ½ ČL
česnek sušený 1 ČL
sójová omáčka 1 ČL
na klínky
koriandr čerstvý
na posypání
mini tortilly k podávání, nahřáté v troubě
k podávání
Na salát
vařená
sůl
pepř
čerstvě mletý
limetová šťáva 2 PL
nebo dle chuti
na tenká kolečka
koriandr čerstvý ½ svazku
nasekaný

Postup

1

Rozehřejte troubu na 180°C. Seitan nakrájejte na proužky. Smíchejte 2 lžíce oleje s kořením, sójovou omáčkou a kečupem, vložte seitan a nechte 20 minut marinovat (můžete naložit i den předem).

2

Nakrájejte papriky na proužky, cibuli na klínky. Promíchejte se zbylou lžící oleje, osolte a rozprostřete v jedné vrstvě na plech vyložený pečicím papírem. Vložte do trouby a pečte 15 minut. Zvyšte teplotu v troubě na 200°C a zapněte gril. Na plech přidejte seitan, pokapejte marinádou a pečte dalších 5–8 minut.

3

Na salát nastrouhejte řepu nahrubo, zelí nakrouhejte. Promíchejte se solí a pepřem. Na zálivku prošlehejte olej, limetovou šťávou a javorový sirup a promíchejte se řepou, zelím, cibulí a koriandrem.

4

Seitan a zeleninu vložte do nahřátých tortill, přidejte trochu salátu, posypte koriandrem a jezte se zakysanou smetanou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2022/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2022/2

Apetit magazín

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?

Pokud jste milovníci české klasiky a zároveň sladkého, jistě znáte větrník, špičku nebo třeba věneček se žloutkovým krémem. Možná vás napadlo, že vaše oblíbená cukrárna z dětství již neexistuje a že váš milovaný zákusek již nikdo...