Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Galetka s růžičkovou kapustou a slaninou
Galetka s růžičkovou kapustou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Galetka s růžičkovou kapustou a slaninou

5/5 Počet hodnocení: 3
Do hodiny Velmi snadné Na cca 10 galetek

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2828 kcal
Bílkoviny 144 g
Sacharidy 227 g
Tuky 144 g
Vláknina 18 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Galetka se ve Francii říká palačinkám z pohankové mouky. Plnit se mohou sladkou i slanou náplní.

Suroviny

mouka pohanková hladká 250 g
vejce 1 ks
sůl ¼ ČL
mořská, hrubozrnná
rozpuštěné + na opékání
Na náplň
slanina 150 g
na kostičky
na čtvrtky
na kostičky
hořčice 1 PL
dijonská
vejce 2 ks
sýr 300 g
výraznější, např.gouda, nastrouhaný

Postup

1

Suroviny na těsto rozmixujte s 500ml vody v robotu a pak z něj postupně připravte tenké palačinky. Těsto vždy roztáhněte po celé ploše rozpálené pánve do co nejtenčí placky a opečte ji z obou stran.

2

Slaninu na náplň opečte dokřupava, když už je skoro hotová, přidejte kapustičky a ještě 2 minuty opékejte, aby zezlátly. Odstavte, nechte zchladnout a vmíchejte jablko. Vejce prošlehejte s hořčicí a do směsi vmíchejte sýr.

3

Galetky rozložte na plech vyložený pečicím papírem, střed vždy potřete vejcem se sýrem, navrch dejte 1 až 2 lžíce kapustové směsi, přehněte kraje a dejte krátce zapéct do trouby vyhřáté na 200°C; stačí 5 minut. Připravit je můžete po jedné na pánvičce na mírném plameni, v tom případě ale ohřejte směs slaniny a kapustiček vedle a potom ji na galetku navršte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/2

Apetit magazín

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?

Pokud jste milovníci české klasiky a zároveň sladkého, jistě znáte větrník, špičku nebo třeba věneček se žloutkovým krémem. Možná vás napadlo, že vaše oblíbená cukrárna z dětství již neexistuje a že váš milovaný zákusek již nikdo...