Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Grilovaný pstruh s máslem a bylinkami
Grilovaný pstruh s máslem a bylinkami
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Grilovaný pstruh s máslem a bylinkami

4.2/5 Počet hodnocení: 20
Do 30 minut Snadné Pro 1 osobu

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1549 kcal
Bílkoviny 21 g
Sacharidy 38 g
Tuky 141 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tahle jednoporcovka je ozdobou každé grilovací party – není nic efektnějšího, než když každému z hostů servírujete celou rybu. Když máte hostů víc, jednoduše vynásobte ingredience. Grilovaný pstruh s máslem a bylinkami je naprostá senzace a superrychlá pochoutka, se kterou zazáříte.

Suroviny

pstruh 1 ks
vykuchaný a očištěný
sůl mořská
máslo 1 plátek
vychlazené
rozmarýn 3 snítky
tymián 2 snítky
citron 3 plátky
+ další na případné grilování
rostlinný olej
na potírání

Postup

1

Pstruha osolte zvnějšku i uvnitř. Dovnitř vložte plátek másla, 2 snítky rozmarýnu, všechen tymián a nakonec i plátky citronu – nevadí, když budou koukat ven. Pstruha potřete zvenku lehce olejem a rozpalte gril.

2

Rybu vložte na rozpálený gril a opékejte po každé straně asi 8 minut – při otáčení buďte opatrní a rybu obracejte vždy „zády“ dolů, aby nevyteklo máslo. Během grilování můžete pstruha lehce potírat olejem pomocí poslední snítky rozmarýnu – získá tak vypečenou kůžičku a jemnou bylinkovou chuť i zvnějšku. A můžete ogrilovat i další plátky citronu a pstruha jimi ozdobit na talíři.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/7

Apetit magazín

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?

Pokud jste milovníci české klasiky a zároveň sladkého, jistě znáte větrník, špičku nebo třeba věneček se žloutkovým krémem. Možná vás napadlo, že vaše oblíbená cukrárna z dětství již neexistuje a že váš milovaný zákusek již nikdo...