Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
3.1/5 Počet hodnocení: 22
Do 20 minut Velmi snadné 8

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1313 kcal
Bílkoviny 18 g
Sacharidy 76 g
Tuky 105 g
Vláknina 22 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Čokoláda v tekuté podobě přivede ke slastné dokonalosti palačinky, dorty, perníky i ovocné poháry.

Suroviny

tmavá čokoláda 200 g
med 1 PL
voda 5 PL
vroucí

Postup

1

Do misky nastrouhejte 200 g tmavé čokolády a přidejte lžíci medu, 25 g másla a 5 lžic vroucí vody. Za občasného zamíchání vše rozpusťte ve vodní lázni. Polevu můžete ohřívat ve vodní lázni nebo na nejnižší stupeň v mikrovlnce – pak stačí minuta.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/1

Apetit magazín

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?

Pokud jste milovníci české klasiky a zároveň sladkého, jistě znáte větrník, špičku nebo třeba věneček se žloutkovým krémem. Možná vás napadlo, že vaše oblíbená cukrárna z dětství již neexistuje a že váš milovaný zákusek již nikdo...