Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Hrášková polévka s uzeným lososem
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.8/5 Počet hodnocení: 12
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2286 kcal
Bílkoviny 182 g
Sacharidy 129 g
Tuky 106 g
Vláknina 34 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Neholdujete-li rybí polévce, jemná hrášková ozvláštněná sherry a ozdobená lososem je řešení. 

Suroviny

pórek 1 ks
malý, na plátky
česnek 2 stroužky
nakrájené nadrobno
vývar zeleninový 800 ml
mražený hrášek 500 g
400 g hrášku prolitého horkou vodou + 100 g krátce povařeného na dokončení
máta 1 PL
nasekaná
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
sherry ocet 1 PL
uzený losos 4 plátky
bageta
k podávání

Postup

1

Na másle opékejte pórek s česnekem asi 5 minut, až změknou. Zalijte vývarem a sherry, přiveďte k varu a vařte 10 minut.

2

Pak přisypte prolitý mražený hrášek, přilijte smetanu a vařte 3 minuty. Vypněte, přidejte mátu a rozmixujte dohladka. Do krémové polévky dejte povařený hrášek na dokončení, podle chuti osolte a opepřete a dotáhněte chuť sherry octem.

3

Rozdělte do talířů či misek a ozdobte nakrájenými plátky uzeného lososa.

NĚCO NAVÍC
Vegetariánskou variantu snadno připravíte, když vynecháte lososa. Na této bezmasé variaci můžete udělat lžící smetany efektní kolečko a ozdobit ji lístky máty.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/12

Apetit magazín

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?

Pokud jste milovníci české klasiky a zároveň sladkého, jistě znáte větrník, špičku nebo třeba věneček se žloutkovým krémem. Možná vás napadlo, že vaše oblíbená cukrárna z dětství již neexistuje a že váš milovaný zákusek již nikdo...