Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Hráškové placičky
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.8/5 Počet hodnocení: 6
Do 30 minut Velmi snadné Na cca 10–12 placiček

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1677 kcal
Bílkoviny 95 g
Sacharidy 208 g
Tuky 48 g
Vláknina 27 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Některé děti snědí skoro všechno, jiné nosí v hlavě dlouhý seznam toho, co jim nesmí přijít na talíř. Jak ale takovým dětem zajistit pestrý jídelníček? Občas je nutné uchýlit se k menšímu podvodu a některé suroviny zkrátka schovat. Jednou ze skvělých „schovek“ jsou bezesporu placičky všeho druhu. Do těchto hravých zdravých hrachových placiček jsme úspěšně ukryli ricottu a hrášek.

Suroviny

mražený hrášek 400 g
vejce 3 ks
mouka špaldová hladká 180 g
kypřicí prášek do pečiva 1 ČL
ricotta 100 g
sůl 1 špetka
petrželka 1 hrst
hladkolistá, nasekaná nadrobno
rostlinný olej
na opékání
K podávání
nebo feta, ricotta nebo parmazán

Postup

1

Hrášek spařte a polovinu vsypte do mixéru, přidejte vejce, mouku s kypřicím práškem, polovinu ricotty, sůl a rozmixujte dohladka. Vmíchejte zbylý hrášek, ricottu a petrželku.

2

Na rozehřáté nepřilnavé pánvi lehce vymaštěné olejem tvořte lžící lívanečky a opékejte je z obou stran dozlatova. Podávejte sypané sýrem dle chuti.

NĚCO NAVÍC
Placičky můžete podávat i s dipem – třeba ze zakysané smetany.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2022/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2022/6

Apetit magazín

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?

Pokud jste milovníci české klasiky a zároveň sladkého, jistě znáte větrník, špičku nebo třeba věneček se žloutkovým krémem. Možná vás napadlo, že vaše oblíbená cukrárna z dětství již neexistuje a že váš milovaný zákusek již nikdo...