Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Hráškový krém
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.6/5 Počet hodnocení: 136
Do 15 minut Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 472 kcal
Bílkoviny 21 g
Sacharidy 59 g
Tuky 12 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kvalitní vývar využijete na cokoli, třeba na tento výborný hráškový krém. Recept je skutečně velmi jednoduchý a na přípravu krémové hráškové polévky si klidně mohou troufnout i naprostí začátečníci. Při servírování ji můžete dozdobit jarními divokými bylinkami, jedlými květy nebo křupavými krutony.

Suroviny

+ na zjemnění
najemno
mražený hrášek 150 g
vývar kuřecí 550 ml
lze nahradit krůtím, králičím, zeleninovým
sůl
pepř bílý

Postup

1

Na lžíci másla zpěňte šalotku a opékejte ji asi minutu. Přilijte 100 ml horkého vývaru a na středním plameni ho nechte odpařit. Opět přilijte dalších 100 ml vývaru a znovu ho nechte odpařit.

2

Přidejte hrášek, osolte, opepřete, přilijte zbývajících 350 ml vývaru a přiveďte k varu. Povařte asi 5 minut a ponorným mixérem důkladně rozmixujte. Případně dosolte a dopepřete.

3

Milovníci krémovějších polévek mohou zašlehat kousek studeného másla, ale není to nutné. Polévku podávejte horkou.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/2

Apetit magazín

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?

Pokud jste milovníci české klasiky a zároveň sladkého, jistě znáte větrník, špičku nebo třeba věneček se žloutkovým krémem. Možná vás napadlo, že vaše oblíbená cukrárna z dětství již neexistuje a že váš milovaný zákusek již nikdo...