Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Ibiškový ledový čaj s jahodami
Ibiškový ledový čaj s jahodami
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Ibiškový ledový čaj s jahodami

5/5 Počet hodnocení: 3
Do 10 minut Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 395 kcal
Bílkoviny 0 g
Sacharidy 84 g
Tuky 0 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

U některých receptů tušíme, že budou skvělé. I tak nás nakonec překvapí, jak moc se některá kombinace povedla. A směs jahodového pyré a ibiškovo-mátového čaje je přesně ten případ. Tohle červené pitíčko vyhlašujeme pitíčkem letošního léta!

Suroviny

máta (sušená) 4 ČL
jedlé květy 6 ČL
sušené květy ibišku
jahody 500 g
+ další pěkné na ozdobení
vymačkaná z 1 citronu
med hrnek
lez nahradit rýžovým, jablečným nebo jiným sirupem
led
podle chuti
máta
čerstvá, na ozdobení

Postup

1

Dejte sušenou mátu a ibišek do konvice nebo džbánu z varného skla a zalijte 1,5 litrem vroucí vody. Nechte louhovat 15 minut.

2

Čaj slijte přes jemné sítko a ještě vymačkejte, abyste z něj dostali co nejvíce chuti. Nechte vychladnout.

3

Jahody, citronovou šťávu a med nebo sirup dejte do mixéru, rozmixujte na pyré, přilijte k čaji a promíchejte. Podávejte s ledem, ozdobené snítkami máty a plátky jahod.

NĚCO NAVÍC
Chcete-li, protřete jahodové pyré přes jemné síto, tak se zbavíte všech zrníček.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/6

Apetit magazín

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?

Pokud jste milovníci české klasiky a zároveň sladkého, jistě znáte větrník, špičku nebo třeba věneček se žloutkovým krémem. Možná vás napadlo, že vaše oblíbená cukrárna z dětství již neexistuje a že váš milovaný zákusek již nikdo...