Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Jablečná buchta

Jablečná buchta

Hodnocení receptu
4.2/5 Počet hodnocení: 18
Do hodiny Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3630 kcal
Bílkoviny 54 g
Sacharidy 340 g
Tuky 228 g
Vláknina 28 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jablečná buchta je nenáročná na přípravu. Nejnáročnější částí bude očistit a nastrouhat jablka. Zbytek je už opravdu brnkačka. Zvládnete ji bez míchání těsta a bez bytečného nádobí.

Suroviny

krupice 1 hrnek
cukr ½ hrnku
máslo 120 g

Postup

1

Jablka očistěte, zbavte jádřinců a nastrouhejte na hrubém struhadle.

2

V misce smíchejte krupici s nahrubo mletými ořechy nebo mandlemi a cukrem.

3

Menší hluboký pekáček nebo misku z jenského skla dobře vymazte povoleným máslem.

4

Na dno pekáče rovnoměrně vysypte asi třetinu sypké směsi. Na ni rozprostřete polovinu nastrouhaných jablek. Potom opět vrstvu sypké směsi, jablka a zakonťte zbytkem sypkýcy surovin.

5

Na vrch jablečné buchty po celém povrchu nakraďte asi na milimetr až dva tlusté plátky másla.

6

Buchtu dejte péct do vyhřáté trouby na 180 stupňů asi na 30-40 minut. Máslo roztaje a na povrchy buchty vytvoří s oslazenými ořechy sladkou karamelovou kůrku.

Foto ilustrační, zdroj: PXhere.com

 
Autor: Ivana

Apetit magazín

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?

Pokud jste milovníci české klasiky a zároveň sladkého, jistě znáte větrník, špičku nebo třeba věneček se žloutkovým krémem. Možná vás napadlo, že vaše oblíbená cukrárna z dětství již neexistuje a že váš milovaný zákusek již nikdo...