Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Jablečné lívance s vlašskými ořechy a javorovým sirupem
Jablečné lívance s vlašskými ořechy a javorovým sirupem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Jablečné lívance s vlašskými ořechy a javorovým sirupem

4.3/5 Počet hodnocení: 35
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1064 kcal
Bílkoviny 27 g
Sacharidy 159 g
Tuky 32 g
Vláknina 22 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Díky jablíčku nejsou tyhle lívance suché a zároveň si vystačíte s menším množstvím mouky než u běžných receptů. Můžete je podávat s jinými oříšky – dobré budou třeba čerstvě vyloupané lískové. Nebo je příště zkuste dát namleté přímo do těsta.

Suroviny

středně velké
mléko 240 ml
plnotučné
třtinový cukr 3 PL
vanilkový extrakt 1 ČL
rozpuštěné + další na opékání
kypřicí prášek do pečiva 1 ČL
mletá
sůl 1 špetka
K podávání
nasekané nahrubo
podle chuti

Postup

1

Do mísy najemno nastrouhejte oloupané jablíčko. Přidejte mléko, cukr, vanilkový extrakt a rozpuštěné máslo a metlou promíchejte. Ke směsi do mísy prosejte mouku, kypřicí prášek, skořici a špetku soli a umíchejte hladké těsto.

2

Na středním ohni rozpalte lívanečník nebo pánev a na troše másla postupně opékejte lívance 2–3 minuty z jedné strany, pak otočte a dopečte další 2 minuty z druhé strany dozlatova.

3

Podávejte posypané nahrubo nasekanými vlašskými ořechy a přelité javorovým sirupem.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/7

Apetit magazín

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?

Pokud jste milovníci české klasiky a zároveň sladkého, jistě znáte větrník, špičku nebo třeba věneček se žloutkovým krémem. Možná vás napadlo, že vaše oblíbená cukrárna z dětství již neexistuje a že váš milovaný zákusek již nikdo...