Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Jablečno-hruškový kompot s bylinkami

Jablečno-hruškový kompot s bylinkami

4.5/5 Počet hodnocení: 4
Do 20 minut Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2294 kcal
Bílkoviny 27 g
Sacharidy 386 g
Tuky 71 g
Vláknina 139 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kompot po nedělním obědě? Ano! Taky jste se rázem přenesli do dětství?

Suroviny

červená
měkké, ale ještě pevné
třtinový cukr 3 PL
skořice 1 svitek
tymián 5 snítek
nejlépe citronový + na ozdobení
rozmarýn 1 snítka
+ na ozdobení

Postup

1

Jablka i hrušky zbavte jádřince, podle potřeby (hrušky spíše vždycky) oloupejte a úhledně nakrájejte (třeba na osminky). Ihned je pokapejte citronovou šťávou, aby nezhnědly. Dejte je do hrnce a zalijte vodou tak, aby byly ponořené. Přidejte citronovou kůru, cukr, skořici, hřebíček a bylinky a přiveďte k varu. Vařte asi 7–10 minut, ovoce by mělo zprůsvitnět a změknout, ale nesmí se ještě rozpadnout. Podávejte s trochou vyvařené šťávy – teplé i studené. Můžete ozdobit čerstvými bylinkami.

NĚCO NAVÍC
V dobře uzavřené čisté nádobě vydrží kompot v chladu zhruba 3 dny.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/9

Apetit magazín

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?

Pokud jste milovníci české klasiky a zároveň sladkého, jistě znáte větrník, špičku nebo třeba věneček se žloutkovým krémem. Možná vás napadlo, že vaše oblíbená cukrárna z dětství již neexistuje a že váš milovaný zákusek již nikdo...