Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Japonské závitky negimaki
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 3
Do 20 minut Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1666 kcal
Bílkoviny 255 g
Sacharidy 38 g
Tuky 53 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Hovězí závitky s houbami šiitake jsou skvělým překrmem pro všechny milovníky japonských chutí. 

Suroviny

Na závitky
jarní cibulka 4 ks
šiitake
předem namočené
sůl
Na marinádu
sójová omáčka 4 PL
sezamová semínka 1 ČL

Postup

1

Cibulky spařte ve vroucí slané vodě a ihned vložte do vody ledové. Na lehce osolený plátek masa položte kousek cibulky a podélně rozkrojené houby. Zatočte a spíchněte jehlami. Přelijte marinádou a ponechte v ní asi čtvrt hodiny. Občas otočte.

2

Na pánvi rozehřejte olej, závitky vyjměte z marinády, osušte a zprudka osmahněte ze všech stran, asi čtyři až pět minut. Vyjměte a vlijte do pánve marinádu a vařte do zhoustnutí.

3

Závitky podávejte s omáčkou (v misce), houbami a rýží.

Apetit magazín

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?

Pokud jste milovníci české klasiky a zároveň sladkého, jistě znáte větrník, špičku nebo třeba věneček se žloutkovým krémem. Možná vás napadlo, že vaše oblíbená cukrárna z dětství již neexistuje a že váš milovaný zákusek již nikdo...