Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Jednohubky à la marinera
Jednohubky à la marinera
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Jednohubky à la marinera

5/5 Počet hodnocení: 3
Do 20 minut Velmi snadné Na cca 20 kusů

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1068 kcal
Bílkoviny 54 g
Sacharidy 42 g
Tuky 77 g
Vláknina 7 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Inspirovali jsme se španělskou chuťovkou marinera murciana. Na jednohubky, které se hodí i jako pohoštění pro sváteční návštěvy, můžete ,vytunit‘ i jakýkoli jiný jednodušší bramborový salát bez šunky.

Suroviny

tuňák (konzerva) 80 g
1 malá konzerva tuňáka v olivovém oleji, mírně okapaná
nebo bílý vinný ocet na doladění
preclíky malé
nebo italské tarallini
ančovičky (konzerva) 1 sklenka
petrželka
hladkolistá
tenké trojúhelníčky na ozdobení

Postup

1

Do bramborového salátu v misce vmíchejte rozdrobeného tuňáka a dolaďte citronovou šťávou a/nebo bílým vinným octem. Odložte do chladničky do okamžiku podávání. Pak naneste vždy na zvolené pečivo kopeček salátu a na něj naaranžujte půlku či jinou přiměřeně velkou část sardelového řezu. Dozdobte lístky petrželky a trojúhelníčky citronu.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/12

Apetit magazín

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?

Pokud jste milovníci české klasiky a zároveň sladkého, jistě znáte větrník, špičku nebo třeba věneček se žloutkovým krémem. Možná vás napadlo, že vaše oblíbená cukrárna z dětství již neexistuje a že váš milovaný zákusek již nikdo...