Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Jehněčí plec s červenou harissou

Jehněčí plec s červenou harissou

5/5 Počet hodnocení: 2
Do 20 minut Velmi snadné Pro 6-8

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4414 kcal
Bílkoviny 328 g
Sacharidy 94 g
Tuky 306 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Ostrá arabská harissa nejsou jen samé chilli papričky, obsahuje i další koření, a proto není třeba tenhle ohnivý pokrm nijak dochucovat. Na pečicím papíru se peče proto, abyste ho nemuseli podlévat. Jehněčí plec s červenou harissou je dokonalým spojením jemného jehněčího masa a ostré harissy. 

Suroviny

ocet 80 ml
sherry
cukr 45 g
třtinový, tmavý
česnek 2 stroužek
drcený
sůl
mořská
pepř
čerstvě drcený
lze nahradit 6 až 8 jehněčích kolínek
řeckého typu
petrželka
čerstvá, nasekaná, k podávání

Postup

1

Troubu předehřejte na 220°C.

2

V misce prošlehejte ocet, harissu, cukr, česnek, sůl a pepř.

3

Plec rozkrájenou na větší kusy nebo kolínka promíchejte s připravenou marinádou a dejte do pekáče vyloženého pečicím papírem.

4

Nejprve zakryjte poklicí nebo alobalem a pečte 1,5 hodiny.

5

Pak odkryjte a dopékejte ještě 20 minut dozlatova. Podávejte posypané petrželkou, doplněné jogurtem a arabským chlebem.

NĚCO NAVÍC
Nejlepší klasickou červenou harissu seženete v obchodech s arabskými potravinami.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/3

Apetit magazín

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?

Pokud jste milovníci české klasiky a zároveň sladkého, jistě znáte větrník, špičku nebo třeba věneček se žloutkovým krémem. Možná vás napadlo, že vaše oblíbená cukrárna z dětství již neexistuje a že váš milovaný zákusek již nikdo...