Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kapsy s hráškovými šiškami
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 6
Do 30 minut Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2301 kcal
Bílkoviny 77 g
Sacharidy 396 g
Tuky 35 g
Vláknina 34 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Dozlatova pečené šišky plněné hráškem. Podávejte s jogurtem a chlebem pita.

Suroviny

moučnaté, na kousky
mražený hrášek 200 g
kari koření 4 ČL
máta ½ svazku
nasekaný najemno
rozpůlené
ledový salát ½ ks
natrhaný
nemusí být
sůl
pepř
čerstvě mletý

Postup

1

Zahřejte troubu na 200 °C, brambory vařte asi 8 minut doměkka, na posledních pár minut přihoďte hrášek. Pak je důkladně slijte, vyberte brambory a spolu s 1/3 hrášku je vraťte do hrnce. Přidejte kari, sůl a pepř podle chuti, pak vše na nízkém plameni promačkejte (je to důležité, aby se šišky po upečení nelámaly). Vmíchejte celý hrášek.

2

Pomocí dvou lžic vytvarujte hmotu do 16 šišek a položte je na plech vyložený pečicím papírem. Pečte 20 minut dozlatova a tak, aby byly okraje křupavé.

3

Jogurt smíchejte s nasekanou mátou. Zahřejte pita chleby a promíchejte zbylou mátu a salát. Šišky podávejte zatepla s jogurtem a zelenými lístky, případně i s plátky cibule, v plackách.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/4

Apetit magazín

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?

Pokud jste milovníci české klasiky a zároveň sladkého, jistě znáte větrník, špičku nebo třeba věneček se žloutkovým krémem. Možná vás napadlo, že vaše oblíbená cukrárna z dětství již neexistuje a že váš milovaný zákusek již nikdo...