Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Karibské rybí kari

Karibské rybí kari

4.1/5 Počet hodnocení: 8
Do 20 minut Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 530 kcal
Bílkoviny 16 g
Sacharidy 60 g
Tuky 23 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Konec prázdnin a babí léto znamenají jediné – pestrost barev i chutí! Vychutnejte si třeba voňavé rybí kari s červenou paprikou.

Suroviny

bělomasá ryba 4
bez kůže
kari koření 2 PL
karibské
sůl
pepř
čerstvě mletý
jarní cibulka 1 svazek
na kolečka
zázvor (čerstvý)
malý kousek, najemno
česnek 2 stroužky
drcený
Scotch Bonnet nadrobno
na kousky
tymián 1 ČL
1 konzerva
rýže
vařená, k podávání

Postup

1

Do ryby vetřete citronovou šťávu, lžičku kari koření a trochu soli a pepře. Odložte.

2

V mělkém kastrolu či hluboké pánvi s poklicí rozehřejte olej. Vsypte jarní cibulku, zázvor, česnek, chilli papričku a papriku a opékejte 5 minut. Pak vmíchejte zbývající kari koření a tymián, opékejte další 1 minutu. Vlijte kokosové mléko a nepřiklopené zvolna vařte 10 minut, aby omáčka zhoustla. Vložte rybu, vtiskněte ji do omáčky, přiklopte a jemně vařte 8–10 minut, aby se ryba snadno dělila na ,vločky. Před podáváním posypte čerstvým tymiánem a podávejte s rýží.

NĚCO NAVÍC
Scotch Bonnet patří mezi hodně pálivé chilli papričky. Raději si na práci s ní vezměte gumové rukavice. Můžete ji nahradit i jemnějším druhem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/9

Apetit magazín

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?

Pokud jste milovníci české klasiky a zároveň sladkého, jistě znáte větrník, špičku nebo třeba věneček se žloutkovým krémem. Možná vás napadlo, že vaše oblíbená cukrárna z dětství již neexistuje a že váš milovaný zákusek již nikdo...