Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kávový crème brûlée
ZDROJ: Apetit
sdílet:
Zatím nehodnoceno
Více než hodinu Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3434 kcal
Bílkoviny 85 g
Sacharidy 213 g
Tuky 244 g
Vláknina 29 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Šarmantní francouzský dezert s křupavou krustičkou má překvapivě snadnou přípravu. Ochutnejte naši kávovou variaci.

Suroviny

rozpůlený a vyškrábaný
co nejjemnější, množství rozdělené na 70 a 90 g
káva instantní 1 PL
rozpuštěná ve lžičce horké vody

Postup

1

Zahřejte troubu na 160/140 °C. Všechnu smetanu a vanilku vložte do rendlíku na mírný oheň a zahřejte pod bod varu. Odstavte. Žloutky a 70 g cukru utřete do zhoustnutí. Zalijte vanilkovou smetanou (lusk vyjměte) a prošlehejte. Přesuňte do rendlíku, na mírném ohni 6–8 minut míchejte; pudink by se měl udržet na zadní straně lžíce. Vmíchejte kávu.

2

Směs vlijte do 200ml ohnivzdorných formiček a postavte je do hlubší zapékací nádoby. Vlijte vodu, aby sahala do poloviny výšky formiček. Pečte 25 minut nebo aby pudinky zpevněly. Pak formičky vyjměte z pekáče a tři hodiny chlaďte.

3

Každý pudink posypte cukrem a zkaramelizujte.

Škola vaření: crème brûlée

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/5

Apetit magazín

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?

Pokud jste milovníci české klasiky a zároveň sladkého, jistě znáte větrník, špičku nebo třeba věneček se žloutkovým krémem. Možná vás napadlo, že vaše oblíbená cukrárna z dětství již neexistuje a že váš milovaný zákusek již nikdo...