Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Klasická shakshuka

Klasická shakshuka

Hodnocení receptu
4.3/5 Počet hodnocení: 3
Do 20 minut Velmi snadné porcí

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1414 kcal
Bílkoviny 81 g
Sacharidy 34 g
Tuky 99 g
Vláknina 7 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Blízkovýchodní shakshuka představuje jednoduchou kombinaci dušených rajčat, paprik, cibule a sázených vajec. V Izraeli toto výživné jídlo snídají, ale podávat ho můžete i jako jako brunch, oběd i rychlou večeři. Její příprava je snadná, nabízí spoustu obměn a zužitkujete do ní úrodu rajčat i paprik.

Suroviny

olivový olej 2 PL
Nakrájena najemno
Nakrájená, zbavená semen
římský kmín 1 PL
chilli ¼ ČL
nebo podle chuti
vejce 6 ks
sůl a pepř
koriandr čerstvý
na ozdobení, můžete nahradit třeba pažitkou, mátou nebo jarní cibulkou
petrželka
Na ozdobení

Postup

1

Ve velké pánvi na středním plameni rozehřejte olivový olej. Přidejte nakrájenou papriku a cibuli a smažte 5 minut, nebo dokud cibule nezesklovatí.

2

Přidejte česnek a koření a nechte vše rozvonět zhruba 3 minuty.

3

Nalijte plechovku rajčat do pánve a rajčata rozšťouchejte vařečkou. Dochuťte solí a pepřem a omáčku přiveďte k varu.

4

Když se omáčka zredukuje (zbaví se přebytečné vody), lžicí vytvořte v omáčce malé jamky a do každé jamky rozklepněte vejce. Vařte 5-8 minut na mírném plamenu, nebo dokud nejsou vejce hotová podle vašich představ. Ozdobte bylinkami.

Autor: Nela123

Apetit magazín

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?

Pokud jste milovníci české klasiky a zároveň sladkého, jistě znáte větrník, špičku nebo třeba věneček se žloutkovým krémem. Možná vás napadlo, že vaše oblíbená cukrárna z dětství již neexistuje a že váš milovaný zákusek již nikdo...